Padlet ile yapılan Dijital Panolar’ı Kullanmanın 5 Farklı Yolu

  • 0
padlet

Padlet ile yapılan Dijital Panolar’ı Kullanmanın 5 Farklı Yolu

Yazar: Demet Gökalp

Kategori: Eğitimde Teknoloji Kullanımı , Tümü

padlet_blog_300"Padlet" dijital panolar oluşturmak için kullanılan bir Web 2.0 Aracıdır. Eğitim ortamlarında panoların nasıl kullanıldığını hepimiz biliyoruz. Panoyu dijitalleştirdiğimizde ise kullanım amaçlarımız biraz daha farklılaşıyor. Öncelikle dijital pano demek, normal bir panoya astığınız görsel ve yazının dışında, video, pdf, office dokümanları, linkler, görseller ve yazılar ekleyebildiğiniz bir pano demek. Peki biz dijital panoyu derslerimizde hangi amaçlar için kullanabiliriz?

  1. Öğrencileriniz ile "Ne Biliyorum? Ne Öğrendim?" aktivitesi yapabilirsiniz. Yeni bir üniteye veya temaya başlarken onların bu konu hakkında ne bildiklerini sorabilir ve panoya not edebilirsiniz. Ünite veya temanın sonunda ise aynı panoyu açarak bu sefer ne öğrendiklerini sorarak not edebilir ve öğrencilerinizdeki gelişim görebilirsiniz.
  2. Derslerinizde herhangi bir konuda beyin fırtınası yapabilir ve çıkan fikirleri buraya not edebilir. İsterseniz bu notları pdf olarak kaydedebilirsiniz.
  3. Öğrencilerinizle "Haftanın Sorusu" uygulaması yapabilir, her hafta panoya farklı sorular yazarak, onlardan evde bu soruların cevaplarını araştırıp bularak panoya eklemelerini isteyebilirsiniz. Bu cevaplar ise sadece yazı olmak zorunda değildir; video, resim veya bir web sitesinin linki de olabilir.
  4. Dijital panonuzun arkasına görsel ekleyerek de farklı uygulamalar yapabilirsiniz. Örneğin, bir dünya haritası üzerinde öğrencilerin istedikleri ülkeyi seçerek haritada doğru yere yazmasını ve o ülke hakkında da bilgi vermesini isteyebilirsiniz.
  5. Ya da bir konu hakkındaki tüm kaynakları; doküman, web sitesi, video, görsel vb. dijital panonuza yerleştirebilir ve bu panoyu dersinizde kaynak olarak kullanabilirsiniz.

Yukarıda söylediğimiz örnek uygulamalar dışında derse girdiğinizde sadece yarattığınız boş panonun linkini göstererek neler olacağını bekleyebilirsiniz. Öğrencileriniz merak ederek o linki açıp zaten bir şeyler yazmaya başlayacaklardır. Yazdıklarını da ekranda anında görebildikleri için sadce bu uygulama bile derse ilgi çekici bir giriş yapmanızı sağlayabilir.

3
2
1

 


Cevap yaz

ARAMA

TWITTER