Google ile Kullanım Haklarına göre Görsel Aramak Artık Çok Kolay…

  • 0
google görsel arama

Google ile Kullanım Haklarına göre Görsel Aramak Artık Çok Kolay…

Google,  2009 yılından bu yana kullanıcıların görsel arama yaparken sonuçları lisans haklarına göre filtreleme imkanı vermekteydi. Bu özellik "Gelişmiş Seçenekler" menüsü altında kaldığından çok az kullanıcı bu seçeneği kullanmaktaydı. Ancak hukuk profesörü ve Creative Commons kurucusu Lawrence Lessig tarafındangelen taleple birlikte bu durum ortadan kalktı. 

Google, görsel arama motorunu güncelleyerek "Kullanım Hakları"na göre aramayı daha basit bir hale getirmiştir. Önceden "Gelişmiş Seçenekler" içerisinde yer alan "Kullanım Hakları" menüsü, direkt olarak görsel arama bölümünün ana sayfasına yerleştirildi. Bu değişiklik sayesinde kullanıcıların lisans durumuna göre arama yapması çok daha kolay bir hale geldi.

treeGoogle Görsel arama bölümünde direkt olarak arama yaparak ulaştığınız görseller "Lisansla filtrelenmemiş olanlar" olarak gelmektedir. Bu görselleri kullanmak yerine "Arama araçları" butonuna basarak aşağıda açılan "Kullanım hakları" bölümünü kullanabilirsiniz. Burada farklı kriterlerde arama yapabilirsiniz. 

  • Değişiklikle yeniden kullanım için etiketlenmiş olanlar
  • Yeniden kullanım için etiketlenmiş olanlar
  • Değişiklikle ticari olmayan yeniden kullanım için etiketlenmiş olanlar
  • Ticari olmayan yeniden kullanım için etiketlenmiş olanlar

Bu başlıklardan hangisi sizin için uygunsa o şekilde arama yapabilir ve gönül rahatlığı ile bu görselleri kullanabilirsiniz.


Cevap yaz

ARAMA

TWITTER